Spreekbeurt

Moet jij ook wel eens je spreekbeurt geven? Wat is er nu leuker dan jouw klasgenoten te vertellen over Scouting in de vorm van een spreekbeurt. Je kan dan in een korte tijd heel veel vertellen over de scouting, foto’s laten zien of misschien zelfs een filmpje. Het leukste is nog dat wij je er mee kunnen helpen!

Het spreekbeurt-/werkstukpakket

Wil je meer informatie en ook wat leuks om uit te delen in je klas? Bestel dan het spreekbeurtpakket bij de ScoutShop of vraag even aan de leideing of er toevallig nog een op de plank ligt in het clubhuis. Hierin vind je onder andere een cadeautje voor je klasgenoten en een knallende poster om je presentatie op te vrolijken. Op deze poster staat trouwens ook nog handige informatie over Scouting. Dubbel goed dus! 

Het pakket bestaat uit een handige map met daarin:

 • Een poster met foto’s van Scouting die je tijdens de presentatie kunt ophangen. Op de achterkant van de poster staan handige weetjes over Scouting in Nederland en de rest van de wereld, handig voor de voorbereiding
 • Tips over het houden van een spreekbeurt of het maken van een werkstuk
 • Een gave Laat je uitdagen!-poster en foldermateriaal om uit te delen in de klas
 • Het Scouting Magazine
 • De brochure Ontdek Scouting
 • Een antwoordkaart (alleen bij 7-11 jaar) voor een unieke welpenspreekbeurtbadge
 • Een cadeautje voor al je klasgenoten

Er is een spreekbeurtpakket voor de welpenleeftijd (7-11 jaar), een spreekbeurt-/werkstukpakket voor de scoutsleeftijd (11-15 jaar)! Je kunt via onderstaande link naar de ScoutShop zelf het pakket naar keuze bestellen:

De spreekbeurtbox

Ook hebben we op de scouting een spreekbeurtbox gemaakt; hier zitten allemaal attributen in die je kan laten zien aan al je klasgenoten. Wat zit er allemaal in deze box?.

 • Een trui, tshirt en polo
 • Pionierpaaltjes en pioniertouw
 • Flyers en posters voor als jouw klasgenoten scouting ook leuk vinden
 • En nog veel meer om van jouw spreekbeurt een succes te maken

Ook handig voor je spreekbeurt!

Wil je een powerpointpresentatie geven? Dan hebben wij alvast een begin voor je gemaakt. Misschien kan iemand je helpen om hem precies zo te maken zoals jij het wilt hebben. Voeg er informatie over Scouting aan toe en ook leuke dingen over je eigen Scoutinggroep.

In het pdf-bestand staat heel veel informatie over Scouting in Nederland en in andere landen.

Wil je nog meer weten? Kijk dan eens verder op deze website of op de website van Scouting Nederland. Er zijn ook verschillende boekjes over Scouting te vinden in de bibliotheek.

De spreekbeurtbadge

Als je bij de welpen zit, kunt ook een mooie spreekbeurtbadge verdienen. De aanvraagkaart zit ook in het spreekbeurtpakket, maar je kunt hem ook hier downloaden van de website . Laat je juf of meester hem invullen. Stuur hem terug naar Scouting Nederland en zij zetten je cijfer hier op de site. En om te laten zien hoe trots ze zijn dat jij een spreekbeurt hebt gehouden, sturen ze je ook een mooie spreekbeurtbadge op, voor op je Scoutfit.