Luchtscouts

Wie zijn de luchtscouts?

De luchtscouts zijn een groep jongens en meisjes van 11 tot 15 jaar die vliegtuigen en techniek te gek vinden! Van de honderden scoutinggroepen in Nederland zijn er slechts 15 luchtscoutinggroepen en dit maakt ons dan ook uniek!

Wat doen luchtscouts?

Luchtscouts zijn tijdens hun bijeenkomsten bezig met alles wat vliegt. Dit betekent dat we modellen, hete luchtballonnen of raketten bouwen en van alles leren over motoren en hoe een vliegtuig vliegt. Naast de luchtvaart vinden wij het ook leuk om te  kamperen, vuur te stoken, te koken en te navigeren met kaart en kompas. Wat voorop staat bij de luchtscouts is het leren door te doen, en zoveel mogelijk lol samen met andere scouts te maken!   
 
Wanneer is de bijeenkomst?

Onze bijeenkomst is op zaterdag van 13:00 uur tot 15:30 uur. Gebruikelijk zijn onze bijeenkomsten op ons clubhuis, maar wij gaan ook naar vliegshows, vliegtuig musea of op weekendkampen door heel Nederland. Naast onze bijeenkomsten gaan de luchtscouts ook ieder jaar op zomerkamp. Dit vinden de luchtscouts het hoogtepunt van het seizoen en zit bomvol met leuke activiteiten!

Wie is de leiding?

Leiding bij de Luchtscouts zijn: Bram, Wouter en Anne

Meer weten?

Wil je meer weten of een keertje komen kijken? Neem dan even contact op met een van de leiding of stuur een mailtje naar luchtscouts@scoutingvwp.nl.