Leiding

Hier had een stuk moeten komen waarin verteld werd wat het allemaal inhoudt om leiding te zijn.

Er zou dan verteld kunnen worden over hoe leuk het is om met een groep kinderen spelletjes te doen, ze dingen te leren en met ze op zomerkamp te gaan.
Ook zouden we wat kunnen zeggen over de trainingen die we doen, zoals “Start-en programma training”, “lieverdjes”, EHBO en “ander gedrag”. Misschien zouden we er zelfs bijzetten dat het voor leiding ook een hele leuke uitdaging is.

Verder zouden we kunnen vertellen over de leuke zomeravonden waarin we bijvoorbeeld bbq’en. Maar ook over de winteravonden waarin we ’s avond na het eten gezellig bij de open haard zitten.
Natuurlijk zouden we ook kunnen vertellen hoe gaaf het is om met een groep leiders ’s avonds te gaan stappen.

Tenslotte zouden we er waarschijnlijk op zetten dat leiding bij scouting helemaal niet zoveel tijd vraagt als soms gezegd wordt. Natuurlijk is er de 2,5 uur bijeenkomst en een uurtje voorbereiding. Maar verder is het helemaal aan jezelf.

Maar dit hebben wij er toch maar niet neergezet, omdat leiding zijn zich niet laat omschrijven, je moet het gewoon een keer zelf zien en meemaken. Mocht je nu interesse hebben, stuur dan even een mailtje naar secretaris@scoutingvwp.nl, dan nemen wij contact met je op.


Groetjes,

Jeroen (groepssecretaris)